D + L House

 

The brief for this project was to transform an existing brick house into a modern family home. The existing 2 storey house sat on a sloping site and was poorly connected to the garden.  Our proposal was to raise and rebuild the upper storey to increase the head height below and create a seamless connection to the garden. This gave us the opportunity to provide ample northern light to both levels of the house and natural cross ventilation throughout. 

The end result was a new 2 storey family home built from the bones of the existing structure and taking full advantage of the site. The design will protect access to light and privacy as the inevitable increase in development continues around the neighbourhood and will provide a healthy and joyful environment for this family to grow up in.

The design was focussed on shared spaces for the family, ultimately aiming to bring the children out of their bedrooms and into a collective environment.